Friberne Gaasterlands Kruidenvarken

Nieuw in ons VERS assortiment: Het Gaasterlands Kruidenvarken, exclusief voor slagers en “out of home”.

friberneFriberne staat voor varkensvlees van Friese afkomst, met de “Fri” van Frisia en “berne” als het Friese woord voor “geboren”. De wortels van Friberne liggen in Gaasterland op het bedrijf van John Lorist uit Hemelum, vandaar de toevoeging ‘Gaasterlands Kruiden Varken’.

Friberne varkens zijn gezonde varkens die opgroeien in een comfortabele en schone omgeving zonder gebruik van onnodige middelen. Elke dag krijgen Friberne varkens van de boer  persoonlijk een mix van ruwvoer en kruiden die varkens in de natuur graag eten. Denk bijvoorbeeld aan eikenbast, jeneverbes, knoflook en kastanjes. Varkens zijn gek op dit kruidige ruwvoermengsel , het is feest in de stal en het is nog gezond ook.

friberne2Alle extra zorg en aandacht voor de varkens vertaalt zich in het eindproduct: lekkerder en malser varkensvlees. De smaak van Friberne varkensvlees is vol en puur. Het bakt en braadt beter en ruikt daarbij heerlijk. Vlees zoals vlees hoort te zijn…

Om het assortiment compleet te maken zijn er binnenkort ook vleeswaren en drogeworsten gemaakt van Gaasterlands Kruiden varken voor u beschikbaar, en exclusief geproduceerd bij de Kroes.

Deelen VersWarenUnique heeft dus naast Livar ook dit unieke varkensvlees in huis, U ook?