Wijn en bier

Kerstens Wijnkopers

Kerstens Wijnkopers is een jong en dynamisch bedrijf dat voortkomt uit meer dan 300 jaar oude familietraditie van wijnkopers. Als importeur / groothandel richten zij zich specifiek op de horeca. Zij onderscheiden zich door specialisatie in hoogwaardige (huis)wijnen en streven ernaar deze aan te bieden in de beste prijs-kwaliteit verhouding.

kerstensDaarnaast zullen zij blijven speuren naar trouvailles om aan het assortiment toe te voegen. Vanuit de gedachte van duurzaam ondernemen (evenwicht tussen het welzijn van mensen, de ecologische kwaliteit en de economische welvaart) heeft Kerstens Wijnkopers een uitgekiend portfolio wijnen met een betrouwbare en gecontroleerde biologische- en Fairtrade herkomst in haar assortiment.
Een uitgekiende inkoop en lage overheadkosten zorgen ervoor dat zij het gehele assortiment voordelig kunnen aanbieden.
Door een gastronomische achtergrond en 20 jaar ervaring binnen de wijnbranche kunnen zij u helpen met het samenstellen van de wijnkaart of het maken van een passend wijnarrangement.


Brouwerij De Leckere

deleckereBrouwerij De Leckere is in 1997 opgericht door vrienden met passie voor bier én smaak, en is uitgegroeid tot een moderne bierbrouwerij met respect voor mens en natuur. Begonnen in 1997 met als voornaamste uitgangspunt het brouwen van lekkere speciaalbieren met uitsluitend gecertificeerde, biologisch geteelde grondstoffen. In 2001 verhuisde de brouwerij naar het huidige pand in De Meern. De nieuwe brouwerij werd geopend door Annemarie Jorritsma, toenmalig minister van Economische Zaken. Na enkele directiewisselingen en met het doorzettingsvermogen van brouwmeester Jan Wolfs die sinds 2003 bij de brouwerij betrokken is, kwam er nieuw leven in de brouwerij. Er wordt nog altijd gebrouwen volgens dezelfde principes: met biologisch gecertificeerde mout en hop en naar recept(en) van de bevlogen brouwmeesters. Inmiddels veel grotere hoeveelheden en misschien wel nóg lekkerder dan in die beginjaren.

Bieren van De Leckere

Witte Vrouwen, wit (5%)
Lichtblond tarwebier met een prettige geur en een frisse tarwemoutsmaak. Elegant en puur zonder toevoegingen van citrus of kruiden. Romig en zoetig in de nasmaak. Witbier zoals het bedoeld is!

Willibrord, amber (5,5%)
Fraai koperkleurig bier. Zoetig met een lichte karamelsmaak van pure mout zonder toevoegingen. Duidelijke hopnuances en een lange, bitterzoete nasmaak.

Gulden Craen, blond (5,2%)
Smakelijk blond bier met een relatief laag alcoholvolume. In de geur een hint van vers gebakken brood. De duidelijke moutsmaak wordt ondersteund door fris fruit en subtiele hopgift. Een speciaalbier voor elke dag!

Rode Toren, bokbier (6,5%)
Een roodbruin bokbier voor de gure herfst- en winterdagen. Sterke roostertonen in de geur en een zoet moutige smaak. In de afdronk nuances van gebrande mout en hop. Pure verwennerij!

Crom Hout, dubbel (6,5%)
Donker roodbruin bier met een frisse geur en rooster tonen. Lobbig en fruitig met een duidelijke karamelsmaak. In de afdronk licht getoast hout met wat hopnuances. Een heerlijke dubbel die je niet snel vergeet!

Paulus, abdijbier (7,5%)
Krachtig lichtblond abdijbier. rond de Paulus abdij werd gebrouwen. Een meergranen bier met een volle, fris fruitige smaak, zoetig en met stevige hopnuances.

Razende Swaen, tripel (8%)
Vol smakend, donkerblond bier met een overheersende moutsmaak en prettige stevige afdronk. Door de speciale brouwwijze is deze tripel prettig doordrinkbaar. Een genot voor iedereen!

Blauwe Bijl, zwaar (10%)
Een zwaar maar elegant bier met karakter, om echt van te genieten. Amberkleurig, rijke samenstelling en met een volle zoetige moutsmaak en alcoholwarmte. In de afdronk voorzien van een lekker bittertje. Geniet, maar drink met mate!

Pilsener (5% vol)
De Leckere pilsener is een aromatisch volmout bier op basis van speciaal geselecteerde mout- en hopsoorten. De subtiele balans tussen de volle mout en de fris bittere hop geeft De Leckere pilsener zijn Karakteristieke, lekkere smaak.